adultbliss.net
Dela |
Du är besökare

Skolfiske

Skol - Ungdomsfisket

Vill ni använda en skoldag till en kul spännande och annorlunda aktivitet ? Genom skol- ungdomsfisket erbjuder Cityfiske och Sportfiskarna en möjlighet att fiska under skoltid.

Ni får möjlighet att ta del av en färdig spännande aktivitet som ligger i linje med den nya läroplanen. Där står under kapitel 5.7. Miljö och naturkunskap. Undervisningen i miljö och naturkunskap skall alltid utgå från mångfalden i barnens egen livsmiljö. Ett undersökande arbetssätt ger förhoppningsvis positiva upplevelser och i förlängningen ett positivt förhållningssätt till miljö och natur. ” Det man lär med kroppen fastnar i knoppen”

Dessutom under tips organismer och livsmiljö. ” Far ut och fiska”

I vårt erbjudande till skol och ungdomsfisket ingår klassuppsättning av 25 st kompletta metspön instruktionsmaterial ide kompendium ungdoms dvd till varje elev. Vi står för handledning i fiske lån av spön flytvästar och information om fiskeetik säkerhet kamratskap integration miljötänkande naturkunskap biologi ekologi osv. Allt detta för en symbolisk summa av 10 kr per elev.

Cityfiske har sedan starten 1998 samlat ca 15000 deltagare runt skol och ungdomsfisket. Under våren och hösten 2014 fiskade 700 elever från 40 klasser i Strömmen. Ett av våra mål är att ge barn och ungdomar en personlig relation till naturen genom fiske upplevelsen. Detta leder i förlängningen till en ökad insikt om betydelsen av att värna om våra vatten och natur. Arrangemanget har varit mycket lyckat och responsen från deltagande elever och lärare har varit mycket positivt.

Skol och ungdomsfisket genomförs nu under våren och hösten 2015. En lagom tid för fiske har visat sig vara en halv dag och antal max 20st .Då hinner alla fiska och ingen hinner tröttna. Boka gärna tid. Då har ni lättare att få den dag som passar er. Ett tips är att före och efter fisket göra ett projekt kring fiske natur och vatten.

Cityfiske i Norrköping.

Fleminggatan 1

60224 Norrköping

Tel. 011-187357 eller 073-5530060

Mail. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemsida. www.cityfiskeinorrkoping.com

 

 

 

 

 

 

© Cityfiske i Norrköping         |          Webbdesign Wera Media